Már túl vagyok a műanyag ablak, fa nyílászáró cserén, de hogyan szellőztessek, hogy ne jelenjen meg a penész az otthonomban a Baranya megyei Szigetváron se?

Pest megye ablakos, Pest megye redőnyös, Pest megye árnyékolás, Pest megye árnyékolástechnika, árnyékolók ablakra, redőny rendelés, alumínium redőny ára, erős műanyag redőny
Beszéljünk az anyagiakról! Mi a műanyag redőny, alumínium redőny, motoros alumínium redőny ára a Pest megyei Dömsödön?
2019-12-18
Somogy megye ablakos, Somogy megye redőnyös, Somogy megye árnyékolás, Somogy megye árnyékolástechnika, nyílászárók Kaposvár, bejárati ajtó Kaposvár, műanyag ablak akció Kaposvár, ajtó ablak Kaposvár
Amit érdemes tudni az Aluplast műanyag nyílászáró márkáról a Somogy megyei Kaposváron is
2019-12-25

A fűtésszezon elindulása számos családnak okoz problémát, nem csak a hideg idő, de a gyakori penészesedési problémák végett is. A páralecsapódásnak köszönhetően ugyanis a falazat könnyen vizessé válik, mely által megjelennek az egészségre káros penészgombák is.

A piacon kapható penész elleni szerek nem sokat érnek, hiszen csak eltüntetik a már meglévő gombákat, megakadályozni viszont nem akadályozzák meg az újbóli megjelenésüket.

Hatékony megoldást a nyílászárók cseréje, az utólagos szigetelés és a rendszeres szellőztetés hozhat az olyan Baranya megyei településeken is, mint amilyen Komló, Sásd, Pécs, Mohács, Dunaszekcső, Szigetvár, Szentlőrinc, Harkány, Siklós, Villány, Sellye, Pécsvárad, Bikal, Mágocs, Szászvár, Bóly, Hidas, Himesháza, Kozármisleny, Pellérd, Vásárosdombó vagy akár Máza.

Hiába a téli időszak, az ablakokon keresztüli rendszeres szellőztetés nélkülözhetetlen egy lakásban. Nem csak a magas páratartalom, de az ott élők egészsége miatt is. A rendszeres szellőztetés hiánya ugyanis vizesedést eredményezhetnek a lakásokban, továbbá a jó klíma és a stabil légkör elengedhetetlen a jó közérzethez és az egészséges életmódhoz.

Ezért is érdemes a gyakori szellőztetés az ablakokon keresztül, természetesen nem csak az otthonokban, de a munkahelyeken is. A friss és oxigén dús levegő beáramlásával a munkahelyi hatékonyság is fokozhatóvá válhat.

Mit lehet tenni a vizes falak ellen?

Elsősorban érdemes odafigyelni a szobák hőmérsékletének és a páratartalmának egyensúlyba hozására. A modern műanyag ablakok ebben nagy segítségre lehetnek, hiszen számos műanyag nyílászárónál léteznek olyan funkciók, melyek a szellőztetést szolgálják.

Ezek mellett viszont érdemes naponta többször egy nagyobb szellőztetést is alkalmazni a műanyag ablakok kitárásával, hiszen a bukóra nyitott ablakoknál csak a meleg levegő távozik, friss levegő alig-alig kerül be a lakásokba. Sokszor tehát hatékonyabb a két ablak kinyitása rövidebb időre.

Miért is fontos a hatékony szellőztetés? A családi házakban főzéskor, fürdéskor vagy a ruhák teregetésekor magas páratartalom szabadulhat fel, amely könnyen a falazat vizesedéséhez vezethet és ez igaz az újfajta hőszigetelt műanyag nyílászárókra és a Borovi fa ablakokra egyaránt, tehát ezeknél az ablak típusoknál többet kell szellőztetni, mint a régi fa ablakoknál.

A falazat vizesedése pedig a penész kialakulásának első számú feltétele. Hogy elkerüljük az új fa nyílászárónk vagy a műanyag ablakunk körül a penész megjelenjen, szükséges a sűrű szellőztetés, hiszen életviteltől függően képtelenség megakadályozni a páratartalom kisebb-nagyobb növekedését.

Szigetvár ablakos, Szigetvár redőnyös, Szigetvár árnyékolás, Szigetvár árnyékolástechnika, fa nyílászárók hőátbocsátási tényezője, fa bejárati ajtó minták, minőségi fa nyílászárók gyártása, egyedi fa nyílászárók gyártása

Hogy mennyibe kerülnek a fa ablakok, műanyag ablakok ára? Hívja ablakos kollégánkat és azonnal megtudhatja, sőt le is adhatja a nyílászárók rendelését.

Ha kérdései merülnének fel az elérhetőségeinken keresztül, kérheti munkatársaink segítségét. Szakértő kollégánkat azonnal elérheti a +36 70 940 47 25-ös telefonszámon, de kérheti ingyenes visszahívását is.

műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés