Milyen előírások vannak a műanyag ablak és a műanyag bejárati ajtó cserénél a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyházán?

Komárom Esztergom megye ablakos, Komárom Esztergom megye redőnyös, Komárom Esztergom megye árnyékolás, Komárom Esztergom megye árnyékolástechnika, szúnyogháló profilok , a legjobb szúnyoghálók
Egy jó minőségű szúnyogháló, megvédi a bogaraktól, kellemetlen rovar csípésektől a Komárom-Esztergom megyei Kömlődön is. Ön miért nélkülözne, ha nem muszáj?!
2020-06-21
Pest megye ablakos, Pest megye redőnyös, Pest megye árnyékolás, Pest megye árnyékolástechnika, nyílászáró szúnyogháló, redőnyök árai, redőny műanyag ablakra utólag, redőny szúnyogháló gyártása
Műanyag nyílászáróhoz melyik a legalkalmasabb árnyékolástechnikai eszköz a Pest megyei Dunaharasztiban?
2020-06-28

Mondhatjuk, hogy a változások éveit éljük, hiszen 2018-tól új szabályozások léptek életbe, amik a műanyag nyílászárókat is érintik. Eddig erre csak a pályázati pénzeknél felügyeltek, azonban most már mindenkire vonatkoznak.

Meg van adva az úgynevezett U érték, ami azt mutatja meg, hogy különböző esetekben mennyi lehet a hővesztés. Aki ma szeretne építkezni, arra nagyjából 40%-kal szigorúbb előadások várnak, ami nemcsak a falakat és a tetőt érinti, hanem ugyanúgy a műanyag nyílászárókat, így természetesen a műanyag ablakokat és a műanyag ajtókat is.

A szabályozás természetesen országos, így vonatkozik az olyan Bács-Kiskun megyei településekre is, mint amilyen Baja, Kiskunhalas, Kiskőrös, Kecskemét, Kalocsa, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Jánoshalma, Kecel, Kunszentmiklós, Solt, Bácsalmás, Tompa, Izsák, Mélykút, Dunavecse, Hajós, Vaskút, Soltvadkert, Tass, Lajosmizse, Jakabszállás, Akasztó, Bácsbokod, Hercegszántó vagy Nagybaracska.

Ezek a szabályok azonban egyre szigorodnak. 2021-től az U értéknek közelednie kell a nullához. Emellett azt is megadják, hogy az építkezésnél hány százalék megújuló energiát kell beszerelni a házakba és a lakásokba.

Ha építkezéseken törjük a fejünket, akkor azt 2020. december 31-ig kell befejezni, különben a legújabb és legkomolyabb szabályozás lesz érvényes lenni ránk is. A nulla energiaigényű épületek nemcsak cégeknek, hanem a saját célra is kötelezőek.

Ma a műanyag nyílászárókra vonatkozóan ez azt jelenti, hogy mindenképpen kettő, de inkább háromrétegű üvegezésre lesz szükségünk az ablakokban.

Kikre vonatkoznak a szabályok?

Fontos tudni, hogy ezek a szabályok nemcsak az új építésű házakra vonatkoznak, hanem arra is, hogyha felújítunk, így esetleges ablakcserénél vagy ajtócserénél figyelembe kell venni a 2018-tól életbe lépő előírásokat.

Ha pedig 2021-ben tervezünk felújítani, akkor a legújabb és legszigorúbb előírásokat is. Ezek különösen szigorodnak a műanyag ablakokra vonatkozóan, mondhatni egyre jobban hasonlítanak a passzívházakhoz. 2021-től gondolkodhatunk az olyan megoldásokon, amelyeket pont a passzívházakon szoktak alkalmazni, hogy a legmagasabb követelményeknek is megfeleljen a műanyag nyílászárónk.

Ha még csak a tervezési fázisban vagyunk, akkor mindenképpen figyeljünk az új előírásokra. Amennyiben a kivitelezés átcsúszik a jövő évre, akkor akár meglepetésekben is lehet részünk a szigorítások miatt.

Kiskunfélegyháza ablakos, Kiskunfélegyháza redőnyös, Kiskunfélegyháza árnyékolás, Kiskunfélegyháza árnyékolástechnika, mire figyeljünk ablakcserénél, műanyag ablakra szúnyogháló

Kétrétegű és háromrétegű műanyag ablakok is jól jöhetnek, használhatunk gáztöltéses üvegezést, vagy akár a 48 milliméteres üvegezést. Ez magasabb hőszigetelési értéket jelent.

Az ilyen műanyag nyílászárók mellett pedig természetesen jobb lesz a házunk hőszigetelése is, amely végső soron csökkenteni fogja a fűtés/hűtés költségét is.

Hogy mennyibe kerülnek a műanyag nyílászárók, műanyag ajtók, műanyag ablakok ára? Hívja ablakos kollégánkat és azonnal megtudhatja, sőt le is adhatja a nyílászárók rendelését.

Tekintse meg hogyan lehet bontás nélkül műanyag nyílászárókat, műanyag ablakokat, műanyag bejárati ajtókat cserélni

Ha kérdései merülnének fel az elérhetőségeinken keresztül, kérheti munkatársaink segítségét. Szakértő kollégánkat azonnal elérheti a +36 70 940 47 25-ös telefonszámon, de kérheti ingyenes visszahívását is.

műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés