Szabvány méretű műanyag nyílászárót, esetleg egyedi méretben gyártatna műanyag ablakot plusz költségek nélkül a Komárom-Esztergom megyei Bajnán?

Győr Moson Sopron megye ablakos, Győr Moson Sopron megye redőnyös, Győr Moson Sopron megye árnyékolás, Győr Moson Sopron megye árnyékolástechnika, ablakra szúnyogháló, redőnyös szúnyogháló
Még nem késő ablakainkra, ajtóinkra mobil szúnyoghálót készíttetni a Győr-Moson-Sopron megyei Sopronhorpácson sem
2020-07-26
Bács Kiskun megye ablakos, Bács Kiskun megye redőnyös, Bács Kiskun megye árnyékolás, Bács Kiskun megye árnyékolástechnika, milyen ablakot érdemes venni, korszerű nyílászáró árak, nappali műanyag nyílászárók
Lármás, zajos helyen él? Védekezzen 3 üveggel szerelt műanyag nyílászárókkal és a zajongás megszűnik a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsán is
2020-08-02

Pár évtizeddel ezelőtt a szabvány méretű nyílászárók gyakori jelenségnek számítottak az emberek életében. Ilyenek voltak a hasonló négyzetméterrel rendelkező lakások, a kis szobák és az azokhoz tartozó berendezési tárgyak is.

Nem volt ez természetesen máshogy az olyan Komárom-Esztergom megyei településeken sem, mint amilyen Komárom, Kisbér, Tata, Tatabánya, Dorog, Ács, Esztergom, Oroszlány, Nyergesújfalu, Környe, Bábolna, Kömlőd, Bajna, Ácsteszér, Nagyigmánd, Almásfüzitő, Császár, Mocsa, Kocs vagy Szákszend.

Úgy tartották, hogy a szabvány méret azt jelenti, hogy csak egyszer kell megtervezni valamit, utána a sorozatgyártással spórolni lehet, vagyis profitot termel majd. Nem véletlenül jelentek meg például a szabvány méretű műanyag ablakok is. Néhány tipikus hossz a mai napig fontos részét képezi az építőiparnak, ilyenek lehetnek például a:

 • 60×60 cm,
 • 60×90 cm,
 • 90×60 cm,
 • 90×90 cm,
 • 90×120 cm,
 • 90×150 cm,
 • 90×210 cm,
 • 100×210 cm,
 • 120×60 cm,
 • 120×120 cm,
 • 120×150 cm,
 • 150×150 cm,
 • 160×140 cm,
 • 170×150 cm,
 • 180×150 cm nagyságúak

Ezeknek a nyílászáró méreteknek persze nem csak a profit befolyásolta a kialakulásukat, hanem a lakások tulajdonságai is. Nem véletlen, hogy egy hálószobába a 90-es méretnél nem szoktak nagyobb ablakokat készíteni, hiszen lehet, hogy az már zavaró a nagy a falhoz viszonyítva.

A 90 feletti méretű műanyag nyílászárók inkább illenek egy nappaliba, bár ez is a lakástól függ. Sokan szeretik a hatalmas műanyag ablakokat, azonban még így is inkább a fenti listáról választanak, és az épületet is aszerint tervezik meg.

Ma már rendelhetünk egyedi méretű nyílászárót is

A szabvány méretű nyílászáró arra is visszavezethető, hogy régen olyan sokan keresték ezeket, hogy raktárkészletről is értékesítették, mint műanyag nyílászárót. Mára azonban ez teljesen megváltozott, így nem kell ragaszkodnunk a szabvány méretekhez, hanem egyedi méretben is tudunk választani műanyag nyílászárót. Egyre több forma és hosszúság terjedt el, így ma már nem léteznek értékesítő raktárak sem, hiszen képtelenség minden különböző igénynek megfelelni.

Elmondhatjuk, hogy egyediek lettek a feltételek, így az ablakgyártás is a leadott méreteken alapul. Nem számít, hogyha nagyobb vagy kisebb ablakot szeretnénk a szokásosnál, mivel ma már felár nélkül készítik el a műanyag nyílászárókat.

Nem feltétlenül kell kompromisszumokat kötnünk és lemondanunk álmaink ablakáról, hanem bátran álmodhatunk különlegeset, hiszen a rendelésnél sem fogunk meglepődni. Ha már létező ablakaink vannak, és azokat akarjuk kicserélni, akkor mindenképpen ellenőrizzük a méretet, hogy hagyományossal vagy egyedivel állunk-e szemben.

Bajna ablakos, Bajna redőnyös, Bajna árnyékolás, Bajna árnyékolástechnika, műanyag ablakok a gyártól, műanyag konyhaablak, műanyag osztott ablak, műanyag profilok fajtái, műanyag portál

Hogy mennyibe kerülnek a műanyag nyílászárók, műanyag ajtók, műanyag ablakok ára? Hívja ablakos kollégánkat és azonnal megtudhatja, sőt le is adhatja a nyílászárók rendelését.

Tekintse meg hogyan lehet bontás nélkül műanyag nyílászárókat, műanyag ablakokat, műanyag bejárati ajtókat cserélni

Ha kérdései merülnének fel az elérhetőségeinken keresztül, kérheti munkatársaink segítségét. Szakértő kollégánkat azonnal elérheti a +36 70 940 47 25-ös telefonszámon, de kérheti ingyenes visszahívását is.

műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés