Beszéljünk a műanyag ablakok, műanyag nyílászárók U értékéről a Zala megyei Murakeresztúron

Tolna megye ablakos, Tolna megye redőnyös, Tolna megye árnyékolás, Tolna megye árnyékolástechni-ka, minőségi műanyag ablakok, 60x60 műanyag ablak árak, 150x180 műanyag ablak árak
Milyen garázskaput érdemes beépíttetni otthonunkban a Tolna megyei Kaposszekcsőn?
2021-04-04
Fejér megye ablakos, Fejér megye redőnyös, Fejér megye árnyékolás, Fejér megye árnyékolástechnika, redőny megoldások, redőny méretek, redőny műanyag barna
Ezt tegyük, ha nem akarjuk, hogy a műanyag redőny elkezdjen akadni a Fejér megyei Kápolnásnyéken
2021-04-11

A műanyag ablakok és ajtók vásárlásánál gyakran szóba kerül az a bizonyos U érték. Mit kell erről tudni?

Hogyan válasszunk megbízható műanyag nyílászárót az olyan Zala megyei településeken, mint amilyen Nagykanizsa, Letenye, Lenti, Pusztamagyaród, Nova, Bak, Keszthely, Zalaegerszeg, Zalalövő, Sármellék, Pacsa, Nagykapornak, Hévíz, Zalaszentgrót, Zalakaros, Murakeresztúr, Becsehely, Rédics, Zalaszentbalázs, Hahót, Egervár, Kehidakustány, Zalabér vagy akár Csesztreg? Mi utánajártunk!

Az U érték jelentése

Az U érték nem más, mint a hőszigetelő képesség. Ez a tulajdonság különösen fontos szempont, mivel a választás kihat az energiafogyasztásunkra, így a villanyszámlánkra is.

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor a lakás eladásakor szükségünk lesz egy energia tanúsítvány kiállítására, ami A-D besorolásba teszi az épületet, ez pedig az árat is befolyásolja. A cél, hogy minél közelebb legyünk az A kategóriához. Tény és való, hogy ez nemcsak az ablakok minőségén múlik, de nem elhanyagolandó.

Egyesek biztosan emlékeznek a hírhedt K értékre, lényegében ugyanez a mai U. A feltüntetett értékek mind a két esetben azonosak, csak napjainkban U betűt használnak a jelöléshez.

Ez az érték megmutatja a nyílászáró hőszigetelési és hővezetési érzékét is. Magyarul megadja, hogy 1 óra alatt mennyi az energiaveszteség. Létezik mértékegysége is, azonban leggyakrabban számként találkozunk vele.

Hogyan befolyásolja az U érték a vásárlást?

Amikor műanyag nyílászárókat válaszunk, akkor többfajta U értékkel találkozunk. Külön jelölést kap a tok, az üveg és a szerkezet is. Fontos, hogy a szerkezet az egész egységre utal, tehát erre kell leginkább figyelni. Az ablakgyártók mindig megadják a számokat, amik laboratóriumi körülmények között lettek tesztelve.

Az Uf jelölés mindig az ablakprofilra van kiszámolva. Az alap 5 légkamrás szerkezetnél általában 1,2 és 1,3 között mozog. 6 légkamrás ablak esetében ez az átlag egészen 1-ig csökken. A legmagasabb szintet azok a műanyag nyílászárók képviselik, amik passzívházakhoz készültek, ilyenkor az U érték 0,94 is lehet.

Vásárlásnál arra kell figyelni, hogy nem elég csak a nyílászáró hőszigetelő képességét nézni. Hiába választjuk a legdrágább műanyag ablakokat, ha a falak és a tető átengedi a hőt. Általánosságban 44 és 48 mm-es 3 rétegű ablakot szoktak választani a felhasználók, ahol az U érték teljesen megfelelő.

Ha még jobb hőszigetelésre vágyunk, akkor kérhetjük argon vagy kripton gázzal is, esetleg melegperemes távtartókkal.

Murakeresztúr ablakos, Murakeresztúr redőnyös, Murakeresztúr árnyékolás, Murakeresztúr árnyékolástechnika, műanyag ablak fürdőszoba, műanyag ajtó ablak árak, alu műanyag ablak

Hogy mennyibe kerülnek a műanyag nyílászárók, műanyag ajtók, műanyag ablakok ára? Hívja ablakos kollégánkat és azonnal megtudhatja, sőt le is adhatja a nyílászárók rendelését.

Tekintse meg hogyan lehet bontás nélkül műanyag nyílászárókat, műanyag ablakokat, műanyag bejárati ajtókat cserélni

Ha kérdései merülnének fel az elérhetőségeinken keresztül, kérheti munkatársaink segítségét. Szakértő kollégánkat azonnal elérheti a +36 70 940 47 25-ös telefonszámon, de kérheti ingyenes visszahívását is.

műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés