Ezt tegyük, ha nem akarjuk, hogy a műanyag redőny elkezdjen akadni a Fejér megyei Kápolnásnyéken

Zala megye ablakos, Zala megye redőnyös, Zala megye árnyékolás, Zala megye árnyékolástechnika, műanyag ablak méretek és árak, antracit műanyag ablak ár, műanyag ablak ablakcsere
Beszéljünk a műanyag ablakok, műanyag nyílászárók U értékéről a Zala megyei Murakeresztúron
2021-04-07
Vas megye ablakos, Vas megye redőnyös, Vas megye árnyékolás, Vas megye árnyékolástechnika, vas megye redőny árak, redőny szerelési árak, redőny szúnyoghálóval, redőny vásárlás, műanyag redőnyárak
5 érv a műanyag redőny mellett a Vas megyei Szombathelyen
2021-04-14

Elsőre talán furcsán hangzik, hogy miért kell egy egész bekezdést szentelni a redőnyök helyes használatára, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy kell. Úgy gondolhatjuk, hogy sokan le tudják engedni és fel tudják húzni, de nem mindenki!

Nézzünk meg pár tanácsot, ha el akarjuk kerülni a Redőnyakadást az olyan Fejér megyei településeken is, mint amilyen Sárbogárd, Cece, Polgárdi, Dunaújváros, Székesfehérvár, Bicske, Velence, Gárdony, Lovasberény, Mór, Pákozd, Kápolnásnyék, Enying, Ercsi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony, Csákvár, Lajoskomárom, Lepsény, Kulcs, Sárosd, Szabadbattyán, Csór vagy Pusztavám.

A gurtni mozgatása

A redőnyök mozgatása általában gurtnival történik. Ha azt akarjuk, hogy tíz év múlva is működjön, akkor mindig az ablak síkjára merőlegesen kell használni, mert, ha mindennap valamelyik oldalra húzzuk fel, akkor a gurtnibevezető kikezdi a gurtni oldalát.

Ha pedig hosszú éveken keresztül így használjuk, akkor a redőny hullámossá válik. Amikor nem merőlegesen húzzuk, akkor a görgők oldalirányba kényszerülnek, és előbb vagy utóbb akadni kezdenek. Ezáltal egyre nehezebb lesz a használata.

Extrém esetben megtörténhet, hogy annyira ferdén húzzák fel a redőnyt, hogy a redőnyautomata belsejében található rugós szerkezet beszorul. Ilyenkor a rugó és a dob is tönkremegy, nem tudjuk szakember segítsége nélkül megoldani, aki a redőnygurtni cseréjét fogja ajánlani. Ez a hiba ráadásul nem esik a garanciális javítások közé, így mindig fizetni kell érte.

Amikor a redőny hullámossá vált, akkor nem lesz többé egyenletes a takarása. Az egyik széle az egyik oldalhoz, a másik pedig a másik oldalhoz fog érni. Ennek eredménye, hogy a gurtni elfogy, de a redőny még félig le van engedve. Ilyenkor csak többszöri próbálkozás után tudjuk majd rendesen felhúzni a redőnyt.

A díszítőelemek az ablakban

Másik gyakori hiba, hogy különböző díszítőelemeket teszünk az ablakba, amik a redőny útját állják. Sok lakásban megfigyelhetők a párkányra helyezett növények, cserepek vagy más díszek.

De sosem szabad engedni, hogy a redőny egészen a tárgyig érjen, és úgymond ráfeküdjön. Ezzel csak azt fogjuk elérni, hogy deformálódnak az alsó lamellák, ami nemcsak esztétikailag zavaró, hanem az idő múlásával a működését is akadályozza.

Ha azt akarjuk, hogy ne akadjon, akkor ne rángassuk. Legyünk türelmesek, óvatosan húzzuk fel, és ugyanígy le is. Soha ne hagyjuk, hogy a redőny zuhanórepülésben közelítse meg a párkányt.

Kápolnásnyék ablakos, Kápolnásnyék redőnyös, Kápolnásnyék árnyékolás, Kápolnásnyék árnyékolástechnika, redőny műanyag, redőny műanyag ár, redőny műanyag árak

Hogy mennyibe kerül a műanyag redőny ára? Hívja redőnyös és árnyékolástechnikai kollégánkat és azonnal megtudhatja, sőt le is adhatja redőny rendelését.

Ha kérdései merülnének fel az elérhetőségeinken keresztül, kérheti munkatársaink segítségét. Szakértő kollégánkat azonnal elérheti a +36 70 940 47 25-ös telefonszámon, de kérheti ingyenes visszahívását is.

műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés