Jön a tél, ne feledkezzünk meg a műanyag ablakaink karbantartásáról se a Somogy megyei Nagybajomban se

Baranya megye ablakos, Baranya megye redőnyös, Baranya megye árnyékolás, Baranya megye árnyékolástechnika, műanyag ablak Kádárta, műanyag ablak Siófok es környéke
Az ablakcsere előnyei, amik téged is meggyőznek a Baranya megyei Komlón
2021-10-06
Tolna megye ablakos, Tolna megye redőnyös, Tolna megye árnyékolás, Tolna megye árnyékolástechnika, redőny készítés Győrszentiván, redőnyösök Győr, redőny Székesfehérváron
A minőségi alumínium redőny a hideg ellen is véd a Tolna megyei Bátán
2021-10-13

A szakemberek úgy tartják, hogy az ablakokat évente kétszer kell alaposan letakarítani. Az egyik alkalom tavaszra, a másik pedig őszre esik, tehát érdemes még a hideg beállta előtt elvégezni.

Ez a lépés fontos az olyan Somogy megyei településeken is, mint amilyen Barcs, Kadarkút, Kaposvár, Nagyatád, Böhönye, Iharosberény, Mosdós, Igal, Tab, Ságvár, Marcali, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonlelle, Csurgó, Balatonboglár, Balatonföldvár, Zamárdi, Siófok, Nagybajom, Balatonmáriafürdő, Balatonszentgyörgy, Somogybabod vagy éppen Lengyeltóti.

A téli hónapok során gyakran nem megy fagypont fölé a hőmérséklet, ami azt jelenti, hogy a mosószeres víztől szétfagynak az ujjaink, a lakás pedig kihűl. Ezzel szemben a szeptember és október olyan délutáni hőmérsékleteket ígér, ahol nyugodtan tudjuk elvégezni a műanyag nyílászárók takarítását. Tavasszal és nyáron is hasonló szabályok vannak érvényben, amit ebben a cikkben röviden összefoglalunk.

Többféle mosószer közül lehet választani, egyesek az ammóniára, mások pedig a speciális szerekre esküdnek, ha ablaktisztításról van szó. Az sem mindegy, hogy milyen rongyot vagy törlőkendőt használunk, sokan az újságpapírt szeretik, de találni törlőrongyokat is.

Az a legfontosabb, hogy tiszta anyagot használjunk, ellenkező esetben tovább rontanánk a műanyag nyílászáróink helyzetén. Az üveg lemosása után ne feledkezzünk meg az ablakkeretről, és legvégül az ablakpárkányról sem. Mindig fentről lefelé kell takarítani, valamint kívülről befelé.

A műanyag nyílászárók beállítása

Ezután nyissuk ki a műanyag ablakot, és nézzük meg az apró alkatrészeket. Ha látunk rajta egy kis imbusz csavarszerűséget, akkor a mi ablakunk is állítható, bár akkor leszünk biztosak, ha megkérdezzük a szerelőtől.

Sokan nem tudják, hogy a műanyag ablakokat lehet állítani, ehhez csak egy csavart kell megfordítani. A csavar segítségével akár szorosabbra is állítható a műanyag nyílászáró záródása, aminek köszönhetően a tömítései jobban fognak szigetelni.

Ha nem tudjuk, hogy éppen mennyire tömít a műanyag ablak, akkor egy darab papírra van szükségünk. Nyissuk ki a műanyag ablakot, tegyünk egy papírt a kerethez, majd csukjuk be. Ha ki tudjuk húzni a papírt, akkor állíthatjuk akár szorosabbra is.

Fontos azonban, hogy csak akkor álljunk neki állítgatni az ablakot, ha értünk is hozzá, mert sokszor több állítási lehetőség is van, így akár egy rossz beállítást követően akadozhat nyitás közben a műanyag nyílászárónk. Így ha nem értünk hozzá, akkor inkább bízzuk szerelőre.

Nagybajom ablakos, Nagybajom redőnyös, Nagybajom árnyékolás, Nagybajom árnyékolástechnika, műanyag ablak árak beépítéssel Kecskemét

Hogy mennyibe kerülnek a műanyag nyílászárók, műanyag ajtók, műanyag ablakok ára? Hívja ablakos kollégánkat és azonnal megtudhatja, sőt le is adhatja a nyílászárók rendelését.

Tekintse meg hogyan lehet bontás nélkül műanyag nyílászárókat, műanyag ablakokat, műanyag bejárati ajtókat cserélni

Ha kérdései merülnének fel az elérhetőségeinken keresztül, kérheti munkatársaink segítségét. Szakértő kollégánkat azonnal elérheti a +36 70 940 47 25-ös telefonszámon, de kérheti ingyenes visszahívását is.

műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés
error: Content is protected !!