Mit jelent a Decco műanyag nyílászárók U értéke a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon?

Veszprém megye ablakos, Veszprém megye redőnyös, Veszprém megye árnyékolás, Veszprém megye árnyékolástechnika, hőszigetelt fa bejárati ajtó Baranya, fa nyílászárók gyártása Veszprém megye
Mikorra időzítsük be a régi fa ablakok cseréjét a Veszprém megyei Lovászpatonán?
2021-09-19
Komárom Esztergom megye ablakos, Komárom Esztergom megye redőnyös, Komárom Esztergom me-gye árnyékolás, Komárom Esztergom megye árnyékolástechnika, fa nyílászáró gyártás Pécs
Ezek a legjobb minőségű borovi fa ablakok a Komárom-Esztergom megyei Tatabányán
2021-09-26

Az U érték egyeseknek idegenül cseng, mivel K betűvel szokták meg a használatát. Lényegében mind a kettő ugyanazt jelöli, azonban 2003 óta már U jelöléssel utalunk rá.

Ez az érték megmutatja, hogy egy épületszerkezetben vagy éppen egy ablakfelületen egységnyi idő alatt mennyi energia szökik meg. A mértékegysége W/m2K, bár a legtöbben csak a sima számot írják le.

Azért fontos figyelembe venni a jelölést, mert ez biztosít minket a termék hőszigetelő képességéről, valamint a legújabb energetikai törvények is előírják, hogy milyen építőanyagokkal dolgozhatunk.

A nyílászárókra vonatkozó előírások országosak, így természetesen az olyan Győr-Moson-Sopron megyei településeken is vonatkoznak ránk, mint amilyen Sopron, Kapuvár, Csorna, Mosonmagyaróvár, Győr, Nyúl, Mezőörs, Fertőszentmiklós, Tét, Pannonhalma, Lébény, Beled, Bőny, Sopronhorpács, Veszprémvarsány, Gönyű, Abda, Vámosszabadi vagy Hédervár.

Ma a nyílászárók többféle anyagból készülhetnek, lehetnek fa ablakok, műanyag ajtók vagy akár alumínium nyílászárók is. Minden anyagnak van egy bizonyos U értéke, amit többféle kiegészítővel lehet javítani.

A szakértői vélemények azt mutatják, hogy a legjobb U értéke mindig a fa ablakoknak és a műanyag nyílászáróknak van, azon belül a Decco műanyag ablakok szoktak a legjobban vizsgázni. Ha például egy régi ablakot veszünk alapul, annak az U értéke könnyedén elérheti a 4-et. Mit mondhatunk a legújabb műanyag ablakokról?

Egy hat légkamrás műanyag ablak, ami háromrétegű üveggel van ellátva, és az üvegek között argon gázzal van megtöltve, 0,5 értéket ad. Ebből is láthatjuk, hogy minél kisebb a szám, annál jobb a műanyag nyílászáró szigetelése.

Milyen U értékek vannak?

Az ablakok világában többféle U értéket fogunk találni, úgyhogy érdemes megismerkedni velük.

Uw – ez a legfontosabb, mivel az egész ablakra vonatkozik, tehát megadja az üveget, a tokot, mindent. Vásárlásnál csak az ablak méretét kell figyelembe venni, mivel az átlagszámítás miatt a kisebb ablakoknál romlik a szám, ez azonban nem jelenti azt, hogy rosszabb minőségű műanyag nyílászáróval van dolgunk.

Ug – ez az üvegezés hőátadási együtthatója. Mindig az üvegtáblák egymástól való távolságától, az üvegek számától és a táblák közötti gáz típusától függ, bár az értékek 1,1 és 0,5 között szoktak mozogni.

Uf – ez a szám az ablaktok hőátadási együtthatója, ezt ritkábban szokták figyelembe venni.

Összeségében elmondhatjuk, hogy amikor az U értéke 1,5 alatt helyezkedik el, akkor minőségi műanyag ablakkal állunk szemben.

Nyúl ablakos, Nyúl redőnyös, Nyúl árnyékolás, Nyúl árnyékolástechnika, konyhaablak Pécs, kültéri ajtó akció Pécs, kültéri ajtók Pécs, kültéri bejárati ajtó Pécs, műanyag ablak Gárdony

Hogy mennyibe kerülnek a műanyag nyílászárók, műanyag ajtók, műanyag ablakok ára? Hívja ablakos kollégánkat és azonnal megtudhatja, sőt le is adhatja a nyílászárók rendelését.

Tekintse meg hogyan lehet bontás nélkül műanyag nyílászárókat, műanyag ablakokat, műanyag bejárati ajtókat cserélni

Ha kérdései merülnének fel az elérhetőségeinken keresztül, kérheti munkatársaink segítségét. Szakértő kollégánkat azonnal elérheti a +36 70 940 47 25-ös telefonszámon, de kérheti ingyenes visszahívását is.

műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés
error: Content is protected !!