Tanuljunk a passzívházaktól, avagy a fa nyílászárók fontossága a Vas megyei Jánosházán

Fejér megye ablakos, Fejér megye redőnyös, Fejér megye árnyékolás, Fejér megye árnyékolástechnika, műanyag ablak árak beépítéssel Pécs, műanyag ablak árak Dunaújváros
Kétrétegű vagy háromrétegű Aluplast műanyag ablakot vegyek a Fejér megyei Rácalmáson?
2021-10-20
Veszprém megye ablakos, Veszprém megye redőnyös, Veszprém megye árnyékolás, Veszprém megye árnyékolástechnika, műanyag bejárati ajtó Székesfehérvár, nyílászáró árak Pécs
4 tipp a megfelelő műanyag nyílászáró kiválasztásához a Veszprém megyei Sümegen
2021-10-27

A passzívházaktól sok mindent tudunk megtanulni, mivel ezek a mini ökoszisztémák saját magukat látják el, és szinte nulla százalékban szennyezik a környezetet. Igaz, hogy kevés embernek adatik meg a lehetőség, hogy ilyen épületet építsen, de azért tanulni bárki tud tőlük.

Magyarországon egyelőre nincs is olyan sok passzívház még, így az olyan Vas megyei településeken sem találkozhatunk sokkal, mint amilyen Szentgotthárd, Őriszentpéter, Körmend, Szombathely, Kőszeg, Sárvár, Celldömölk, Vasvár, Jánosháza, Csepreg, Bük, Vép, Répcelak, Nádasd, Győrvár, Bérbaltavár, Kám vagy Vasegerszeg.

A passzívházaknál nagyon fontos szempont a falak vastagsága és az ablakok minősége, mivel ezeken a felületeken rengeteg energia távozik. Innentől kezdve mi is megértjük az ablakok fontosságát, és lehet, hogy az ablak csere mellett döntünk a már meglévő házunk esetében is.

Sokan úgy képzelik el passzívházakat, mint ami teljes mértékben műanyag nyílászárókból áll, pedig sokan inkább a fa nyílászárókat választják. A fa ablakok és ajtók előnye, hogy természetesek, egyediséget biztosítanak, ugyanakkor a minőségükre sem lesz panaszunk.

Tény, hogy a fa nyílászáró azt is jelenti, hogy mélyebbre kell nyúlni a zsebünkben, de olykor megéri áldozatot hozni. Ma már nem kell tartanunk a későbbi vetemedésektől és kopásoktól, ráadásul évente csak egyszer kell átlakkoznunk a felületet, tehát a karbantartása sem olyan nehéz.

Ne higgyünk a tévhiteknek

Ma a fa ablakok általában rétegragasztottak, és előre legyártott profilból készülnek. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan modern vasalást kapnak, mint a műanyag ablakok, a rétegragasztás pedig arról gondoskodik, hogy az ablak évek múlva is szilád maradjon, tehát ne vetemedjen meg.

Sokan úgy gondolják, hogy a fa ablak sokkal rosszabb, mint a legújabb műanyag nyílászáró társai, pedig ez egyáltalán nem igaz. A rétegragasztás garantálja, hogy ne jusson be a lakásba a kinti meleg vagy hideg, tehát nagyszerű az ablak szigetelése.

Az igazság az, hogy a mai fa ablakok és műanyag ablakok között nincs nagy különbség, lényegében ugyanúgy szigetelnek. Persze, léteznek olcsóbb ablakok, de ezeket mi nem ajánljuk, mert később problémások lesznek.

Csak egy kis csiszolópapírra, alapozóra és egy csipetnyi festékre lesz szükség. A fa egyetlen hátránya egyben előnyévé is válik, mivel nagyon könnyen javítható. A felületkezeléssel arra is lehetőségünk van, hogy változtassunk a színén és az árnyalatán, ami teljesen megújítja a lakás kinézetét.

Jánosháza ablakos, Jánosháza redőnyös, Jánosháza árnyékolás, Jánosháza árnyékolástechnika, fa ablak árak Pécs, fa ablak gyártás Pécs, Kaposvár fa ablakok gyártása beépítése

Hogy mennyibe kerül a fa nyílászárók, fa ablakok, fa bejárati ajtók ára? Hívja ablakos kollégánkat és azonnal megtudhatja, sőt le is adhatja a nyílászárók rendelését.

Tekintse meg hogyan lehet Fa nyílászárókat, fa ablakokat, fa bejárati ajtókat cserélni bontás nélkül.

Ha kérdései merülnének fel az elérhetőségeinken keresztül, kérheti munkatársaink segítségét. Szakértő kollégánkat azonnal elérheti a +36 70 940 47 25-ös telefonszámon, de kérheti ingyenes visszahívását is.

műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés
error: Content is protected !!