Tényleg a műanyag ablakok miatt penészesedik belül a falam a Zala megyei Nován?

Tolna megye ablakos, Tolna megye redőnyös, Tolna megye árnyékolás, Tolna megye árnyékolástechnika, szúnyogháló Székesfehérvár, szúnyogháló beszerelés Sárvár
Külső vagy belső árnyékolás a Tolna megyei Bonyhádon? Esetleg mindkettő?
2022-04-24
Fejér megye ablakos, Fejér megye redőnyös, Fejér megye árnyékolás, Fejér megye árnyékolástechnika, szúnyogháló szerelés Győrben, motoros redőny árak Győr
A redőny ellenségei a Fejér megyei Lajoskomáromban
2022-05-01

A penész egy olyan gombafajta, aminek a spórái mindenhová eljutnak. Hosszú ideig képesek a levegőben élni, amíg a szaporodásukhoz kedvező környezetet nem találnak.

A gomba szinte soha nem jelenik meg nyáron, amikor a szoba száraz és jól szellőzik. A fűtési szezon kezdetével azonban a legtöbb lakástulajdonos becsukja az ablakokat, ami megváltoztatja a helyiség mikroklímáját és növeli a páratartalmat.

Így ideális feltételek jönnek létre a gomba gyors növekedéséhez, és a legváratlanabb helyeken is megjelenhet az olyan Zala megyei településeken is, mint amilyen Nagykanizsa, Letenye, Lenti, Pusztamagyaród, Nova, Bak, Keszthely, Zalaegerszeg, Zalalövő, Sármellék, Pacsa, Nagykapornak, Hévíz, Zalaszentgrót, Zalakaros, Murakeresztúr, Becsehely, Rédics, Zalaszentbalázs, Hahót, Egervár, Kehidakustány, Zalabér vagy akár Csesztreg.

Ezek a problémák nagyon gyakran olyan helyiségekben kezdődnek, ahol magas a páratartalom. Ha a nappaliban, akkor ez leggyakrabban az esős és hideg évszak kezdete után fordul elő, de a konyhában és a fürdőszobában a gomba még nyáron is megjelenhet. Tévhit, hogy a penész a műanyag ablakok miatt jelenne meg. A penész oka többnyire a nem megfelelő szellőztetés szokott lenni.

A falak penészedéstől való védelmének legjobb módja, ha megakadályozzuk a penész bejutását. Az ember számára kellemes páratartalom 50-60% között van, míg a penészgomba akkor fordul elő, ha a páratartalom 60% fölött van. Ezért célszerű biztosítani, hogy az előírt szintet ne lépjük túl.

Ahhoz, hogy a megfelelő szintet tartani tudjuk, fontos, hogy télen is rendszeresen kinyissuk a nyílászárókat és szellőztessünk az ablakokon keresztül.

Óvintézkedések a penész ellen

A helyiséget az évszaktól és az ablakon kívüli időjárási viszonyoktól függetlenül szellőztetni kell. Ha a gomba megjelenik, ezek a megelőző intézkedések nem segítenek megszüntetni azt. A penész ellen csak komoly intézkedések és különleges eszközök segítenek. De először meg kell határozni, hogy mi okozta a gomba megjelenését.

Annak érdekében, hogy megszabaduljunk a megjelent gombától, és megakadályozzuk az falak további nedvesedését, penészesedését, mindent be kell vetnünk. Először is meg kell szabadulni a penész látható nyomaitól. Ez bármilyen mosószerrel, fehérítővel vagy ammóniával is elvégezhető.

Meg kell érteni, hogy ha a gomba már megjelent a felszínen, akkor a probléma mértéke sokkal nagyobb. Ilyenkor meg kell szabadulni a penésztől, majd ezt követően még inkább odafigyelni a megfelelő szellőztetésre, mivel csak ezáltal tudjuk megakadályozni, hogy ismét megjelenjen a penész. A penész megjelenhet fa nyílászáróknál és műanyag ablakoknál egyaránt.

Egy a lényeg hogy megfelelően szellőztessünk és igenes nyissuk ki, akár még télen is a műanyag ablakainkat.

Hogy mennyibe kerülnek a műanyag nyílászárók, műanyag ajtók, műanyag ablakok ára? Hívja ablakos kollégánkat és azonnal megtudhatja, sőt le is adhatja a nyílászárók rendelését.

Tekintse meg hogyan lehet bontás nélkül műanyag nyílászárókat, műanyag ablakokat, műanyag bejárati ajtókat cserélni

Ha kérdései merülnének fel az elérhetőségeinken keresztül, kérheti munkatársaink segítségét. Szakértő kollégánkat azonnal elérheti a +36 70 940 47 25-ös telefonszámon, de kérheti ingyenes visszahívását is.

műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés műanyag ablak, műanyag ablak beépítés
error: Content is protected !!